για τη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών της χαλυβουργίας, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία για πάνω από 1 μήνα πλέον. Η μοτοπορεία οργανώθηκε από τη Συνέλευση Κερατσινίου. Στην πλατεία Λαού, το πρωί του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και χρήματα, για τη στήριξη των απεργών, τα οποία και παραδόθηκαν στους απεργούς με την άφιξη της μοτοπορείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Στη μοτοπορεία συμμετείχαν άτομα από πολλές περιοχές της Αθήνας, λαϊκές συνελεύσεις όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή των προαστίων του Πειραιά και των δυτικών της Αθήνας, αλλά ακόμα κι από προάστια αρκετά απομακρυσμένα από το χώρο της απεργίας. Μετά την κοινή συνάντηση στο Αιγάλεω, ανεβήκεμε την Ιερά οδό κι εκεί ενσωματωθήκαμε και όσοι συμμετείχαμε από Χαϊδάρι. Συνολικά σε αυτή συμμετείχαν περί των 100 μηχανών και 50 αυτοκινήτων, οι οποίοι με κόρνες, τρικάκια, ντουντούκες, έκαναν γνωστό το λόγο της μοτοπορείας από όπου πέρασαν.

Στην είσοδο του εργοστασίου φτάσαμε περισσότερα από 300 άτομα, φωνάξαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους απεργούς, μοιράσαμε κείμενα συμπαράστασης στον αγώνα τους, κρεμάσαμε πανό απέναντι από το την είσοδο του εργοστασίου. Οι απεργοί από τη μεριά τους μας υποδέχτηκαν συντροφικά, με συνεχείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα και διάβασμα των κειμένων συμπαράστασης. Το σμίξιμο απεργών και αλληλέγγυων φόρτισε συναισθηματικά το κλίμα, με θετικό φυσικά πρόσημο και ανέδειξε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στα μάτια όλων μας.

Συνεχίζουμε, όσο οι απεργοί συνεχίζουν θα είμαστε δίπλα τους, γιατί αυτός ο αγώνας είναι όλων μας.

 

Την Τετάρτη, 7/12, 18:30 με 21:30 συγκεντρώνουμε χρήματα, τρόφιμα και είδη υγιεινής στο κτήριο της ΝΕΛΕ (Κολοκοτρώνη 36) προς ενίσχυση των απεργών!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s