ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 400 απεργούς εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

1 μήνας απεργία – κατάληψη του εργοστασίου

Η εργοδοσία τους ανακοίνωσε 5ωρη εργασία με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 40%. Στη γενική τους συνέλευση απέρριψαν ομόφωνα τον εκβιασμό. 31 Οκτώβρη και 1 Νοέμβρη ο βιομήχανος προχώρησε σε 34 εκδικητικές απολύσεις και οι εργάτες σε απεργία διαρκείας και σε κατάληψη του εργοστασίου, απαιτώντας τόσο την απόσυρση των απολύσεων όσο και των εργοδοτικών επιδιώξεων για εκ περιτροπής εργασία. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμή μας.

Σάββατο 3/12, 11.00πμ από την πλατεία Λαού (Κερατσίνι) στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Συνελεύσεις κατοίκων από τις περιοχές του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου, ξεκινώντας ο καθένας από την περιοχή του, θα συγκλίνουμε μεταξύ 12.00 και 12.30 το πρωί του Σαββάτου στο Αιγάλεω (στη συμβολή της Θηβών με την Ιερά Οδό) και από εκεί όλοι και όλες μαζί με μηχανάκια και αυτοκίνητα θα πορευτούμε μέσω της Ιεράς Οδού και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Στο Κερατσίνι, η Συνέλευση της Πλατείας καλεί συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Λαού (με συλλογή τροφίμων και χρηματικής ενίσχυσης) και θα ξεκινήσουμε στις 12 με μοτοπορεία που θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και θα κατευθυνθεί στο κοινό σημείο συνάντησης.
Ραντεβού αλληλεγγύης στον δρόμο, είτε στις κατά τόπους συγκεντρώσεις είτε το αργότερο στις 12.30 στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών στο Αιγάλεω.
*στις 12.45 στο Δρομοκαϊτειο (Ιερά οδός)

http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com/2011/11/312-11.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s