Κείμενο παρέμβασης στο δημοτικό συμβούλιο

Η λεηλασία του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφάλαιου, της τρόικα και των δανειστών, ξένων και ντόπιων.

Η πολιτική της για την ΔΕΗ είναι η ίδια όπως και για όλες τις ΔΕΚΟ. Ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων, άρση της μονιμότητας, αλόγιστη αύξηση των τιμολογίων ( παρά την κερδοφορία της επιχείρησης). Απώτερος στόχος να «ετοιμάσουν» την ΔΕΗ προς πώληση σε ιδιώτες επενδυτές με εξασφαλισμένη υψηλή κερδοφορία.

Το προηγούμενο διάστημα ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ λοιδορήθηκε – όπως και κάθε απεργιακός αγώνας – από τα στελέχη της κυβέρνησης με το σιγοντάρισμα ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μέχρι και εισαγγελείς επιστρατεύτηκαν για την ποινικοποίηση της απεργίας η οποία στρεφόταν υποτίθεται ενάντια στους καταναλωτές. Κατηγόρησαν τους απεργούς για κοινωνική αναλγησία εξαιτίας των μισάωρων διακοπών ρεύματος.

Ας έρθουν (αν τολμάνε) οι συκοφάντες των λαϊκών αγώνων να δουν τις ουρές στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Όλοι εμείς, ο λαός,οι μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, συνταξιούχοι, που αδυνατούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, μας βούλιαξαν στην φτώχεια και θα μετατρέψουν τα σπίτια μας σε γιαπιά γιατί θα μας κόψουνε το ρεύμα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις προθέσεις και για τα συμφέροντα που υπηρετούν!

Έχουν καταλάβει οι μεγαλοτραπεζίτες, οι καπιταλιστές, η τρόικα και η μαριονέττα (η ελληνική κυβέρνηση), ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τη δύναμή του, που κρύβεται στη συλλογική και οργανωμένη δράση.

Όλοι μαζί, καταναλωτές ρεύματος και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να δώσουμε την μάχη ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια που βάζει κάθε λίγο η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Χαϊδαρίου να συσπειρωθούν σε συνεργασία με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ ενάντια στο πραξικοπηματικό μέτρο του χαρατσίου. Συμμετέχουμε στη Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου, πιέζουμε όλους τους πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση και προπαγανδίζουμε τη στάση πληρωμών από τα κάτω.

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση, αναλόγως των αναγκών τους, ακόμη και όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τέσσερεις Δήμοι στην Αττική (Ν. Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Περιστερίου, Σαρωνικού), έχουν πάρει αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ως δημότες και Λαϊκή Συνέλευση απαιτούμε από το Δήμο:

  • Κανένα νοικοκυριό στο Χαϊδάρι χωρίς ρεύμα

  • Νομική προστασία από το Δήμο στους δημότες που δεν πληρώνουν το χαράτσι

  • Παροχή ρεύματος από το Δήμο στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ

 

Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s