ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και λιγότεροι δικαιούνται τις παροχές του κοινωνικού τουρισμού (βλέπε κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους), είναι κυρίως ότι ολοένα και περισσότεροι μπορούν ολοένα και λιγότερα,ολοένα και περισσότερες ανάγκες της ζωής μας εμπορευματοποιούνται. Ποιος μπορεί να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου; να πληρώσει διψήφια ποσά για τα διόδια στους δρόμους που εκμεταλλέυονται πλέον οι ιδιωτικές εταιρίες; ν’ αντέξει τις αυξήσεις στα ναύλα; να γεμίσει ένα δεύτερο ψυγείο στο χωριό;να πληρώσει για την είσοδο στις παραλίες ή τις ξαπλώστρες που έχουν εξαπλωθεί παντού; Σίγουρα όχι ο άνεργος,ο μετανάστης, ο εργαζόμενος που βλέπει το μισθό του να μικραίνει και το ωράριο του να διευρύνεται, ο συνταξιούχος που του κόβουν την σύνταξη, ο επαγγελματίας που μετράει μέρες ή εβδομάδες χωρίς μεροκάματο, ο μικροεπιχειρηματίας που κινδυνεύει να βάλει ή έβαλε ήδη λουκέτο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από την ανεργία και την ανέχεια. Το ένα Μνημόνιο διαδέχεται το άλλο και τα νέα κάθε φορά μέτρα έρχονται για να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και να οξύνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση. Ηοικονομική και πολιτική κρίση “μεταφράζεται” για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με την επιβολή της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το εισόδημα μας συμπιέζεται δραματικά και από την συρίκνωση του κοινωνικού μισθού:συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, εισιτήρια στα νοσοκομεία, αφαίρεση του δικαιώματος στο επίδομα ανεργίας για πολλούς άνεργους, αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, αύξηση των δημοτικών τελών, τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και πολλά άλλα. Από την άλλη, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι τράπεζες, αλλά και η Εκκλησία εξακολουθούν ν’ απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, να συντηρούν τα κέρδη τους και να ρίχνουν στις πλάτες μας τις ζημιές τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ βάζει στο στόχαστρο τους εγαζόμενους με αποκλειστικό σκοπό την επιβίωση του κεφαλαίου και των κερδών του, την περιβόητη “διάσωση των αγορών”.  Συνεπακόλουθο αυτού είναι και η συμπίεση ευρύτερων κομματιών της κοινωνίας, επαγγελματιών και μικροεπιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ προσπαθούν να νομιμοποιήσουν αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας με το ιδεολόγημα του “μαζί τα φάγαμε” και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα χρέη που δημιούργησε η ίδια η πολιτική τους μας ανήκουν και πρέπει να τα πληρώσουμε πάση (δική μας) θυσία. Εμείς απαντάμε ότι Δεν Χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε. Χτίζουμε γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ μας και οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας για ν’ ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και αυτούς που την εκφράζουν, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, για να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Θα μας βρουν απέναντι τους στο κλείσιμο του Λοιμωδών. Θα μας βρουν απέναντι τους στα τροφεία των παιδικών σταθμών. Θα μας βρουν μπροστά τους σε διεκδικήσεις ελεύθερων χώρων (Ποικίλο όρος, Σκαραμαγκά) γιατί για μας η ποιότητα της ζωής είναι μείζον θέμα.

Η Λαική Συνέλευση Χαϊδαρίου συναντιέται εδώ και τρείς μήνες, κάθε Τετάρτη, στην πλατεία Ηρώων,στις 7μ.μ. Συζητά, αποφασίζει αμεσοδημοκρατικά, και προχωρά σε δράσεις που αφορούν τοπικά και συλλογικά προβλήματα. Παρά τις όποιες απουσίες, συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας και τον Αύγουστο και καλούμε κάθε Χαϊδαριώτη και Χαϊδαριώτισσα να ενώσει τη φωνή του μαζί μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

https://syneleysihaidari.wordpress.com

facebook: Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s