Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου

Κοινές αγωνίες, κοινές ανάγκες, μας έβγαλαν από το σπίτι και μαθαίνουμε στην πλατεία Ηρωων να κάνουμε πολιτική για τον εαυτό μας.

Η Λαϊκή Συνέλευση συναντιέται στο Χαϊδάρι κάθε Τετάρτη στις 7 και αποφασίζει αμεσοδημοκρατικά. Ήδη πραγματοποιήσαμε 2 πορείες. Η τελευταία κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα διαμαρτυρόμενη για την κρατική καταστολή. Εκεί, μέσα στην γελοιότητα του, το κράτος έστειλε σε κλάσματα δευτερολέπτου 20 μηχανάκια της ομάδας Δίας να μας αναχαιτίσουν.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά και οργανώνουμε συλλογικές εξορμήσεις-μοιράσματα των αποφάσεων της Συνέλευσης στις γειτονιές καθώς και εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οικονομική και Κοινωνική κρίση – Η απάντηση μας».

Σε ότι αφορά στη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος αποφασίσαμε ότι αντιλαμβανόμαστε το Σύνταγμα ως σημείο αναφοράς, τον τόπο όπου μπορούμε να ασκήσουμε συνολικά την πίεση μας και να κλιμακώνει τους αγώνες μας, οπότε θέλουμε η σχέση του με τις Λαϊκές Συνελεύσεις να παραμείνει αμφίδρομη.

Γι αυτό το λόγο ψηφίστηκε στην 5η Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου ένας αιρετός, ανακλητός  και υπόλογος στη συνέλευση αντιπρόσωπος να συμμετέχει ενεργά στις συνελεύσεις του Συντάγματος μεταφέροντας τα μηνύματα-ψηφίσματα από την πλατεία Ηρωων.

Ενισχύουμε το δίκτυο των πλατειών.

Επίσης, στηρίζουμε την πρόταση του Συντάγματος και προχωράμε στη διερεύνηση κτηρίων στο Δήμο Χαϊδαρίου ώστε να υπάρξουν δράσεις.

Τα τοπικά ζητήματα έχουν γίνει πλέον σημαντικά στις θεματικές των συναντήσεων μας. Ήδη στο Χαιδαρι έχουν κλείσει δημοτικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι οικονομικές συμμετοχές στους παιδικούς σταθμούς, εργαζόμενοι απολύονται από τους χώρους εργασίας τους, ενώ το ΚΑΠΗ και το Δημόσιο Ψυχιατρείο ετοιμάζονται και αυτά για οριστικό σφράγισμα – κλείσιμο. Χιλιάδες άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο και όλα αυτά είναι μόνο λίγες από τις απόρροιες της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση, Ε,Ε και Δ.Ν.Τ.

Η Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου θέλει να συνδεθεί με τους εργατικούς αγώνες, τους αγώνες των ανέργων, των μεταναστών, των φοιτητών και είναι ανοιχτή και αλληλέγγυα σε κάθε ομάδα και άνθρωπο που βάλλεται από τα μετρά της κυβέρνησης.

 

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s